Smullen uit eigen inmaak 6 Atjar Tjampoer van groente resten

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Schrik niet van de volle ingrediënten lijst. Je kunt voor dit tafelzuur alle groente gebruiken, die je wilt opwerken. denk aan bloemkoolroosjes, peultjes of sperzieboontjes. Kortom alle groente die je lekker vindt. Minder verschillende groente kan ook. Maak gewoon jouw favo combi.
  2. Verwarm de olie en fruit de knoflook zonder kleuren. Voeg eerst de harde groente soorten samen met de azijn, de kurkurma met laurier en zout toe aan de pan bij de knoflook. Voeg na een minuut of 4 de andere groente toe en laat een 10 tal minuten zachtjes pruttelen. Proef, of de groente voor jou de juiste gaarheid heeft. De atjar moet een bite hebben. Voeg dan in gedeeltes de suiker toe en proef totdat het juiste "zoet-zuurtje" voor jou bereikt is. Te zoet? Voeg wat azijn toe . Nog te zuur ?Voeg nog wat suiker toe.
  3. Laat de atjar uitlekken in een zeef en vang het kookvocht op.
  4. Vul een gesteriliseerde pot met de atjar en schenk er het vocht over. Draai de deksel erop. Lang houdbaar. Heerlijk door een salade, op je boterham bij de lunch, maar vooral bij nasi of bami.
  5. Zet schone pot en deksel een 20 minuten in een oven van 150 graden. laat ze daar staan tot gebruik. Perfect gesteriliseerde potten zonder moeite. Atjar betekent tafelzuur en Tjampoer staat voor groente.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?