Recept 55***** (1 stem)

Smoutebollen

Dit is een recept van

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Warm de melk op tot max 40°C (lauw)
  2. Brokkel de verse gist onder de lauwe melk en voeg de eidooiers en de helft van de suiker bij dit mengsel en klop dit op tot alles goed onder elkaar is.
  3. Klop de eiwitten los en voeg de overige suiker toe en klop de eiwitten verder op.
  4. Doe de bloem en het zout onder de melk en klop dit op.
  5. De opgeklopte eiwitten als laatste voorzichtig onder het mengsel voegen en dan voor ongeveer 1 uur tot 1u15 laten rijzen in een voldoende grote kom onder een vochtige doek tot de hoeveelheid verdubbeld is. (het deeg mag de doek niet raken wqnt dan kan het terug invallen)
  6. Na het rijzen voorzichtig met 2 lepels het deeg scheppen en in heet frituurvet (of olie) bakken op 170 à 180° C. Zeker niet in de kom roeren want dan valt het deeg terug in.
  7. Na 3 à 4 minuten de deegbolletjes omdraaien en verder bakken tot ze mooi goudbruin zijn. uitscheppen met een schuimspaan en de smoutebollen rijkelijk bestrooien met bloemsuiker en dan genieten maar!!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?