Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

 1. BENODIGDHEDEN:kookpot, kommetjes, mengkom, mixer met klophaken, weegschaal, mes, vork, spatel, zeef, glas, spuitzak met kartelmond (of zelf te maken uit bakpapier of diepvrieszakje), bakplaten, bakpapier.
 2. BEREIDING – Het Deeg: Doe de 200 gr roomboter en poedersuiker in een kom, zorg ervoor dat de boter zacht is maar niet gesmolten. Klop alles onder elkaar tot het mengsel luchtig is.
 3. Voeg een losgeklopte eidooier aan het botermengsel toe en klop tot deze volledig is opgenomen. Doe dit vervolgens met de 3 andere eidooiers. Snijdt het vanillestokje verticaal in twee en schraap de zaadjes bij het deeg. (je kan ook extract gebruiken natuurlijk). Klop het deeg luchtig tot alles opgenomen is.
 4. Zeef de bloem bij het deeg en roer met een spatel voorzichtig onder elkaar.
 5. De koekjes: Warm de oven voor op 180°c
 6. Neem een spuitzak met kartelmond (of maak een uit bakpapier/ diepvrieszakje). Plak de mond even toe en plaats in een glas waarbij je de uiteinden van de zak over het glas plooit. Op deze manier kan je makkelijker vullen met de deeg.
 7. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat op een zigzaggende manier de koekjes. Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.
 8. Plaats de bakplaten in het midden van de oven voor ongeveer 12 à 15 min tot ze goudbruin zijn. De koekjes kunnen nog zacht zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat ze goed afkoelen op een rooster.
 9. De chocoladedip: Doe de overige boter in een kom, breek hier boven de chocolade in kleine stukjes.
 10. Smelt de boter en de chocolade in een kommetje in een bad kokend water. Let goed op, chocolade verbrandt gauw. Roer er tijdig door met een lepel. Je kan eventueel het overgebleven vanillestokje mee in het chocoladebotermengsel doen en verwijderen wanneer je het van het vuur haalt.
 11. Doop de uiteinden van de !afgekoelde! koekjes in de chocoladedip.
 12. Laat de chocolade hard worden. Geniet van je zelf gemaakte koekjes!
 13. TIP Om het bakpapier te laten plakken aan de bakschotels kan je wat boter gebruiken op de tipjes van het papier.
 14. Je kan bij het smelten van de chocolade een kaneelstokje toevoegen en weer verwijderen vlak voor het aanbrengen op de koekjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?