Slanke tomaten vissoep met kabeljauw en garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui, knoflook en bleekselderij 5 minuutjes zachtjes in de hete olie. Roer de geraspte gember door het ui mengsel.
  2. Voeg dan de tomaten stukken het water en de bouillonblokken toe en laat zachtjes 15 minuten koken.
  3. Pureer de soep met de staafmixer. Zet op het vuur , verwarm en voeg de kabeljauwblokjes toe en kook 4 minuten.
  4. Roer de kookroem met de maïzena glad en bind hiermee de soep. Breng de soep verder op smaak met ketjap peper en eventueel zout.
  5. Serveren. Verdeel de garnalen over 4 kommen en schep de soep erover. Werk af met gesnipperde peterselie of basilicum.

Tip

Als maaltijdsoep geserveerd met 2 sneetjes geroosterd volkorenbrood. Als voorgerecht zonder brood.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Love to Cook op 19 maart 2017 om 23u05

Mijn gasten waren er verrukt over.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?