Slanke Quiche met brie, witlof, boursin en pecannoten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarmde oven voor op 200 graden Halveer de witlofstruikjes en snij de kern weg. Kook ze 3 minuten in water en laat ze dan in een zeef zeer goed uitlekken. Knijp eventueel het resterende vocht eruit en dep ze droog.
  2. Vet een quichevorm in en bedek de bodem met de plakjes deeg. Druk de naden vast op elkaar. Strooi er het paneermeel over.
  3. Leg de gehalveerde witlof struikje in de vorm met de snijkant naar boven.
  4. Verdeel de brie en de ham reepjes tussen en over de witlof.
  5. Klop de eieren met de melk , boursin en een snuf zout en peper los in een komen giet dit mengsel over de vulling. bestrooi met de pecannoten en bak de quiche in het midden van de oven in ca 40 minuten gaar.
  6. Neem een kwart taartpunt en eet er een frisse ijsbergsalade bij, die is aangemaakt met een lichte dressing

Tip

Deze taart staat in no time in de oven. Hij is echt zeer de moeite waard. Slank en lekker. ga ik zeker nog eens maken, maar neem dan hamblokjes en roer die onder het ei beslag . Ik nam een kleine maat vorm voor 2 personen , dit is te zien op de foto. daarvoor deelde ik alles door de helft.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 09 november 2017 om 19u01

Liever vegetarisch? laat de hamblokjes weg en neem wat meer noten er voor in de plaats.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?