Recept 05 (0 stemmen)

Slanke Kletskoptorentjes met kersen

Dit is een recept van

tijd
10 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Klop de roomkaas met de zoetstof los in een kom en meng er vervolgens de Griekse yoghurt en het zakje vanillesuiker doorheen. Bestrijk van alle kletskoppen één kant met het yoghurtmengsel (hou een beetje achter voor garnering), verdeel de kersen hierover en dek het af met een kletskop. Garneer de kletskoptorentjes met een toefje van het mengsel en een blaadje munt. 178 kcal
  2. :KLETSKOPPEN ZELF MAKEN.
  3. .Dit zijn de benodigdheden voor 36 stuks.
  4. 25 gram geschaafde amandelen, 60 gram boter 150 gram lichtbruine basterd suiker 50 gram bloem 1/4 theelepel kaneel, snuf zout, 2-3 tl water,
  5. Rooster de amandelen voor 3-5 minuten, hak ze vrij grof. Smelt de boter in een steelpan, haal de pan van het vuur.
  6. Meng door de boter eerst de basterd suiker en daarna de bloem, kaneel en een beetje zout. Voeg daarbij 2 theelepels water en de amandelen.
  7. Het deeg moet voldoende samenhang hebben om met een theelepel in hoopjes op de bakplaat te kunnen leggen. Verdeel het deeg op de bakplaat met een theelepel, dus hoopjes van ongeveer een theelepel.
  8. Doe de kletskoppen in een voor verwarmde oven (175 graden) en
  9. Doe de kletskoppen in een voor verwarmde oven (175 graden) en bak ze in 7-10 minuten bruin. Ze zijn goed als ze de kleur van karamel hebben..

Bron: Optimel

Tip

Tip: Je kunt de kersen ook vervangen door bv Frambozen, aardbeien, kiwi of verschillende soorten gemengd fruit.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie