Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr kipfilet in blokjes
- 500 gr kastanje champignons schoon en in stukjes gesneden
- 4 plakjes hartig taartdeeg diepvries ontdooid
- 3 eieren
- 200 ml magere yoghurt
- 3 el kruiden ( bladpeterselie, bieslook / basilicum klein gesneden
- 100 gr jong belegen geraspte kaas
- 1 teen knoflook gesnipperd
- quichevorm rond 24 cm
Bereidingswijze
- Dit recept stond in het magazine : Gezond Idee van de Maastricht UMC + Zo gemaakt, lekker en bovendien slank. het recept bevat slechts 320 kcal ,18 gr vet,30 gr eiwit en 8 gr koolhydraten en € 2,40 per persoon.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de kipfilet samen met de stukjes champignons in een 5 tal minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Bekleed ondertussen de ingevette vorm met de deegplakjes.
- Klop de eieren los en klop er de yoghurt , kruiden, knoflook, kaas en peper en zout naar smaak door.
- Verdeel de kip met de champignons over de deegbodem. Schenk er het ei yoghurtmengsel over en bak de quiche in 35 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer met een groene salade
- Wij vonden het zeer de moeite waard. Op de knoflook en de eieren na (2 kleinere eieren) nam ik van alles de helft.
- Bron zie tekst
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?