Recept 55***** (1 stem)

Slakken met spek

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de slakken 5 minuten in de witte wijn koken, laat ze uitlekken.
  2. Gril de spekreepjes knapperig en goudbruin; zet opzij. Hak de ui en knoflook fijn en smoor ze in 1 scheutje olijfolie. Schep de slakken en de spekreepjes erdoor.
  3. Giet er 25 cl witte wijn over en laat alles op heel laag vuur 10 minuten stoven. Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de slakkenboter erdoor gevolgd door de fijngehakte peterselie. Schep voor 1 borrelhapje 1 slak met 1 reepje spek in 1minipasteibakje.
  4. SLAKKENBOTER
  5. -3 sjalotten, fijngesneden
  6. - 2 tenen knoflook, fijngesneden
  7. - 1 bos peterselie, fijngesneden
  8. - 150 g boter
  9. -zout en peper
  10. Vermeng de sjalotten, de knoflook en de peterselie met de boter en breng op smaak met zout en peper.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?