Laat de slakken 5 minuten in de witte wijn koken, laat ze uitlekken.
Gril de spekreepjes knapperig en goudbruin; zet opzij. Hak de ui en knoflook fijn en smoor ze in 1 scheutje olijfolie. Schep de slakken en de spekreepjes erdoor.
Giet er 25 cl witte wijn over en laat alles op heel laag vuur 10 minuten stoven. Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de slakkenboter erdoor gevolgd door de fijngehakte peterselie. Schep voor 1 borrelhapje 1 slak met 1 reepje spek in 1minipasteibakje.
SLAKKENBOTER
-3 sjalotten, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 bos peterselie, fijngesneden
- 150 g boter
-zout en peper
Vermeng de sjalotten, de knoflook en de peterselie met de boter en breng op smaak met zout en peper.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?