Ingrediënten voor 6 personen
- 1 blik met 8 dozijn slakken
- 1 fles droge witte wijn
- 400 g reepjes rookspek
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50 g slakkenboter
- 1 kleine bos peterselie
- olijfolie
Bereidingswijze
- Laat de slakken 5 minuten in de witte wijn koken, laat ze uitlekken.
- Gril de spekreepjes knapperig en goudbruin; zet opzij. Hak de ui en knoflook fijn en smoor ze in 1 scheutje olijfolie. Schep de slakken en de spekreepjes erdoor.
- Giet er 25 cl witte wijn over en laat alles op heel laag vuur 10 minuten stoven. Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de slakkenboter erdoor gevolgd door de fijngehakte peterselie. Schep voor 1 borrelhapje 1 slak met 1 reepje spek in 1minipasteibakje.
- SLAKKENBOTER
- -3 sjalotten, fijngesneden
- - 2 tenen knoflook, fijngesneden
- - 1 bos peterselie, fijngesneden
- - 150 g boter
- -zout en peper
- Vermeng de sjalotten, de knoflook en de peterselie met de boter en breng op smaak met zout en peper.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?