Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de slakken 5 minuten in de witte wijn koken, laat ze uitlekken.
  2. Gril de spekreepjes knapperig en goudbruin; zet opzij. Hak de ui en knoflook fijn en smoor ze in 1 scheutje olijfolie. Schep de slakken en de spekreepjes erdoor.
  3. Giet er 25 cl witte wijn over en laat alles op heel laag vuur 10 minuten stoven. Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de slakkenboter erdoor gevolgd door de fijngehakte peterselie. Schep voor 1 borrelhapje 1 slak met 1 reepje spek in 1minipasteibakje.
  4. SLAKKENBOTER
  5. -3 sjalotten, fijngesneden
  6. - 2 tenen knoflook, fijngesneden
  7. - 1 bos peterselie, fijngesneden
  8. - 150 g boter
  9. -zout en peper
  10. Vermeng de sjalotten, de knoflook en de peterselie met de boter en breng op smaak met zout en peper.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?