Slaatje van gebakken lamsvlees, paddenstoelen en fijne boontjes met vinaigrette van pompoenpitolie

5 (5)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dop de boontjes en kook ze beetgaar in kokend gezouten water gedurende 5 à 6 minuten. Verfris ze onmiddellijk onder koud stromend water.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snijd deze in fijne ringen.
  3. Snijd de lamsfilet in fijne plakjes en bestrooi het vlees met de maïzena. Marineer het vervolgens met de arachideolie en de sojasaus.
  4. Meng de pompoenpitolie en de xeresazijn, kruid met peper van de molen en zeezout. Bak kort de paddenstoelen aan in een beetje Solo en voeg ze bij de boontjes. Meng er de rode ui onder en tenslotte enkele lepels van de vinaigrette.
  5. Bak de plakjes lamsvlees kort op een hevig vuur in de Solo en meng ze vluchtig onder de boontjessla, verdeel over vier mooie borden en werk het geheel af met wat geroosterde pompoenpitjes en nog wat druppels vinaigrette.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Michbo1 op 25 oktober 2012 om 11u48

Deze week in de inbox gekregen en direct al geprobeerd: is super lekker!! Zeker een receptje om goed te bewaren!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?