Slaatje met scampi met citroenschil

1 (1)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de slablaadjes en citroen.
  2. Rasp wat reepjes van de citroenschil en pers het sap uit een halve citroen.
  3. Hak de knoflook fijn.
  4. Meng de olijfolie met de knoflook, het citroensap, een snuifje zout en een gulle draai peper. Smeer de garnalen in met de helft van deze marinade.
  5. Verhit een pan en bak ze op een middelmatig vuur enkele minuten aan beide zijden. Schik ze meteen op een bord samen met de sla.
  6. Giet de overblijvende marinade over de garnalen.
  7. Strooi er de gehakte citroenschil over en dien meteen op.

Tip

Een limoen zal een iets zoetere en geuriger smaak aan deze sla geven en een ietsje exotischer ook. Voor net dat beetje extra kun je enkele blaadjes tijm en 1 versneden lente-uitje toevoegen, net voor het opdienen. Als je over citroentijm beschikt, gebruik die dan in plaats van de gewone tijm.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?