Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Een echte, winterse cheesecake met speculaasjes en specerijen.
  2. En een ideale taart voor Sinterklaas. Ik heb voor de roomkaas Philadelphia gebruikt. Je zou het specerijenmengsel ook kunnen vervangen door dezelfde hoeveelheid aan speculaaskruiden als je dat makkelijker vindt. Deze taart moet minstens 4 uur in de koelkast staan.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C. Beleg de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier. Pak de vorm aan de buitenkant in met aluminiumfolie (om eventueel lekker te voorkomen).
  4. Stop de speculaasjes in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter en roer het speculaaskruim erdoorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  5. Stop de zure room en de roomkaas in een kom. Mix met een elektrische mixer tot een samenhangend mengsel.
  6. Voeg de basterdsuiker, alle specerijen en de vanille toe. Mix door elkaar. Je hebt nu een dik, romig mengsel.
  7. Breek de eieren erbij en mix weer totdat je een samenhangend mengsel hebt. De vulling is nu een stuk vloeibaarder geworden, maar dat hoort zo.
  8. Haal de bodem uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel eroverheen.
  9. Zet de taart in de oven en bak hem 50 – 55 minuten of totdat de rand lichtbruin ziet. Als de taart te snel bruin wordt, kun je hem halverwege bedekken met een stuk aluminiumfolie.
  10. Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Dek hem af met folie en zet minstens 4 uur in de koelkast. Haal dan een mes langs de randen en haal de taart uit de vorm. Snij in stukken en serveer.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?