Sinterklaas cupcakejes

Gemakkelijk te maken en extra smakelijk door toevoeging van knapperige kruidnoten en speculaas kruiden.

Ingrediënten voor 12 personen

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr margarine of roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren op kamer temperatuur
  • 50 gr kruidnoten
  • 12 kruidnoten verkruimeld
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 12 papieren vormpjes
  • 100 gr witte chocolade
  • strooigoed naar keuze

Bereidingswijze

  1. Klop de suiker en de boter tot een lichtgeel mengsel.
  2. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot een lichtgeel romig mengsel.
  3. Spatel het gezeefde bakmeel erdoor samen met de kruidnoten en de speculaas kruiden.
  4. Vul de cupcake vormpjes met 3/4 van het beslag en bak ze in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden goudgeel en gaar. Laat ze op een rooster volledig afkoelen.
  5. Smelt de chocolade au bain marie en bestrijk de bovenkant met gesmolten chocolade. Versier met strooigoed en de kruidnoten kruimels.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 01 december 2018 om 20u42

Sinterklaasmiddag voor nog 2 van de 4 "gelovige" kleinkinderen. Dit recept smulde heerlijk weg en niet alleen door de kleinkinderen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?