Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. niet te gemakkelijk maar o zo lekker hoor!!!!
 2. Klop de eieren en de suiker, samen met een snuifje zout tot een zeer schuimende massa is ontstaan. Dat gaat het makkelijkst met de handmixer met kloppers of met de keukenrobot.
 3. Laat de boter smelten op een klein vuurtje en laat daarna even afkoelen. Voeg de (zeer lauwe) gesmolten boter toe aan het schuim. Strooi er ook voorzichtig de gezeefde bloem bij.
 4. Klop vlug tot een deegje is ontstaan en stort dit onmiddellijk in een ingeboterde taartvorm, die uiteraard de vorm van een hart heeft.
 5. Bak gedurende 35 minuten in een oven van 185 graden. Laat daarna afkoelen.
 6. Haal de genoise (want zo heet dit basisgebak) uit de vorm. Snijd het gebak met de hulp van een getand mes twee maal door. Er blijven dus drie hartvormige stukken gebak over.
 7. Maak een goede chocolademousse : meng zeer voorzichtig 100 g opgeklopte room met het opgeklopt eiwit en de gesmolten zwarte chocolade. Werk deze mousse af door er voorzichtig de likeurkersen onder te mengen.
 8. Leg één lap deeg opnieuw in de vorm. Verdeel er de helft van de chocolademousse over. Bedek met de tweede laag gebak. Verdeel daar de rest van de mousse over. Dek af met de laatste laag gebak.
 9. Laat het Sint-Sylvesterhart minstens twee uur opstijven in de koelkast.
 10. Rol de marsepein uit tot een zeer dun laagje.
 11. Ontvorm voorzichtig het hart. Bedek de bovenzijde van de taart met marsepein. Snijd mooi gelijkmatig af of wikkel voorzichtig de hele taart in de marsepein. Neem dan een verfbrander ter hand en kleur de marsepein lichtjes met een steekvlam.
 12. Versier het hart met een paar chocoladeschaafsels

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?