Recept 45**** (1 stem)

Sint-jakobsschelpen uit de oven op z’n Venetiaans

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

VERRUKKELIJKE VOORGERECHTEN

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Vraag je vishandelaar de sint-jakobsschelpen te openen. Maak de lege schelpen schoon. Verwijder vezels en zwarte deeltjes van de zeevruchten, spoel ze schoon en veeg ze droog met keukenpapier. Of koop schoongemaakte St Jacobs en gebruik ovenvaste schaaltjes.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak dan een sausje door de fijngehakte peterselie te mengen met de olijfolie, de knoflook en zout en peper.
  3. Besmeer de schelpen ( schaaltjes)met de saus. Leg de zeevruchten in de schelpen, giet er een beetje wijn bij, bestrooi met het paneermeel en bak 10 minuten in de oven. Serveer meteen. Een heerlijk gerechtje.
  4. Bron Culy .nl eigen foto

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 23 november 2014 om 16u49

Ik maakte dit gerecht als tussengerecht. De St Jacobs met schelpen heb ik helaas niet weten uit te halen . Ik gebruikte een ovenvaste schaaltjes en de werkte prima.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie