Recept 45**** (18 stemmen)

Sint-jakobsschelpen met knapperige groentjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vegetarische gerechten

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Mousse van zoete aardappel en peterselie
  2. Snij de aardappels in blokjes en kook ze gedurende 10 min in de kippenbouillon.
  3. Week het gelatineblaadje in koud water, knijp het uit en laat het oplossen in wat lauwe bouillon.
  4. Blancheer de peterselie kort in gezouten water en laat hem goed uitlekken.
  5. Mix de aardappelen, peterselie en bouillon in een blender fijn. Laat afkoelen.
  6. Klop de room op en roer door het mengsel.
  7. Laat opstijven in de koelkast.
  8. Knapperige groentjes
  9. Snij alle groenten in blokjes.
  10. Bak de groenten in wat Solo tot ze bijtgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Zoete aardappel chips.
  12. Snij een zoete aardappel met een dunschiller in lange slierten en frituur de slierten op 160°, tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  13. Vietnamese dressing
  14. Snij de look en de chilipepertje fijn.
  15. Doe alle ingrediënten – limoensap, suiker, sojasaus, vissaus, rijstazijn en olijfolie – in een shaker en flink schudden.
  16. Sint-Jakobsvuchten.
  17. Dep de sint-jakobsschelpen droog, kruid ze met peper en zout en wentel ze even in de bloem. Schud de overbodige bloem af.
  18. Bak de sint-jakobsschelpen met wat Solo in een koekenpan mooi bruin.
  19. Leg eerst de groentjes in een serveerring op het bord, daarop de dressing, de st-jacobsvruchten met als versiering de zoete aardappel chips en ernaast een lepel mousse en een streepje vijgencoulis.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Solo op 29 april 2013 om 16u27

Leuk om te horen dat het gerechtje in de smaak is gevallen!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie