Recept 45**** (2 stemmen)

Sint-Jacobsvruchten met witte pens, sjalot en butternut pompoen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Kerst

tijd
80 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor de Sint-Jacobsvruchten:
  2. - Kruid langs beide zijden met peper en zout
  3. - Bak kort aan beide zijden in voldoende boter (boter wordt later nog gebruikt om te dresseren)
  4. De Sjalotjes:
  5. - Snij de sjalotjes zeer fijn en stoof ze glazig
  6. - Kruid met peper en zout
  7. - Voeg enkele druppels Worcestershire saus toe (naar smaak)
  8. De Witte pensen:
  9. - Bak de pensen langs twee zijden
  10. - Ontdoe de pensen van hun vel
  11. - Snij in schijfjes van +/- 1,5 cm
  12. De Butternut pompoen:
  13. - Ontdoe de pompoen van schil en zaden
  14. - Snij in blokjes van +/- 2 cm
  15. - Kook gaar in licht gezouten water
  16. - Doe in de blender en hak fijn met een weinig kookvocht
  17. - Giet in een kom en voeg gemalen parmezaan toe, roer tot hij gesmolten is
  18. - Voeg peper, zout en room toe tot een gladde crème verkregen wordt
  19. - Laat in de crème enkele verse blaadjes basilicum trekken (30'), daarna verwijderen
  20. Het Afwerken/dresseren:
  21. - Schik de Sint-Jacobsvruchten afwisselend met de witte pensen op een bord
  22. - Breng de sjalotjes aan op de witte pensen
  23. - Overgiet de sjalotjes met de boter die gebruikt werd om de Sint-Jacobsvruchten te bakken
  24. - Leg de verse bieslook op de sjalotjes
  25. - Werk af met een pluim butternut pompoen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie