Altijd weten wat je gaat eten?
Sint-Jacobsvruchten met witte pens, sjalot en butternut pompoen
Bereidingswijze
- Voor de Sint-Jacobsvruchten:
- - Kruid langs beide zijden met peper en zout
- - Bak kort aan beide zijden in voldoende boter (boter wordt later nog gebruikt om te dresseren)
- De Sjalotjes:
- - Snij de sjalotjes zeer fijn en stoof ze glazig
- - Kruid met peper en zout
- - Voeg enkele druppels Worcestershire saus toe (naar smaak)
- De Witte pensen:
- - Bak de pensen langs twee zijden
- - Ontdoe de pensen van hun vel
- - Snij in schijfjes van +/- 1,5 cm
- De Butternut pompoen:
- - Ontdoe de pompoen van schil en zaden
- - Snij in blokjes van +/- 2 cm
- - Kook gaar in licht gezouten water
- - Doe in de blender en hak fijn met een weinig kookvocht
- - Giet in een kom en voeg gemalen parmezaan toe, roer tot hij gesmolten is
- - Voeg peper, zout en room toe tot een gladde crème verkregen wordt
- - Laat in de crème enkele verse blaadjes basilicum trekken (30'), daarna verwijderen
- Het Afwerken/dresseren:
- - Schik de Sint-Jacobsvruchten afwisselend met de witte pensen op een bord
- - Breng de sjalotjes aan op de witte pensen
- - Overgiet de sjalotjes met de boter die gebruikt werd om de Sint-Jacobsvruchten te bakken
- - Leg de verse bieslook op de sjalotjes
- - Werk af met een pluim butternut pompoen
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?