Ingrediënten voor 4 personen
- 12 Stuks Sint-Jacobsvruchten
- 2 Stuks Witte pensen (bij voorkeur met rozijnen)
- 4 Stuks Sjalotjes
- 1/2 Stuk Butternut pompoen
- peper en zout
- Solo Margarine
- Worcestershire saus
- Room
- Verse Basilicum
- Verse Bieslook
- Gemalen Parmezaan
Bereidingswijze
- Voor de Sint-Jacobsvruchten:
- - Kruid langs beide zijden met peper en zout
- - Bak kort aan beide zijden in voldoende boter (boter wordt later nog gebruikt om te dresseren)
- De Sjalotjes:
- - Snij de sjalotjes zeer fijn en stoof ze glazig
- - Kruid met peper en zout
- - Voeg enkele druppels Worcestershire saus toe (naar smaak)
- De Witte pensen:
- - Bak de pensen langs twee zijden
- - Ontdoe de pensen van hun vel
- - Snij in schijfjes van +/- 1,5 cm
- De Butternut pompoen:
- - Ontdoe de pompoen van schil en zaden
- - Snij in blokjes van +/- 2 cm
- - Kook gaar in licht gezouten water
- - Doe in de blender en hak fijn met een weinig kookvocht
- - Giet in een kom en voeg gemalen parmezaan toe, roer tot hij gesmolten is
- - Voeg peper, zout en room toe tot een gladde crème verkregen wordt
- - Laat in de crème enkele verse blaadjes basilicum trekken (30'), daarna verwijderen
- Het Afwerken/dresseren:
- - Schik de Sint-Jacobsvruchten afwisselend met de witte pensen op een bord
- - Breng de sjalotjes aan op de witte pensen
- - Overgiet de sjalotjes met de boter die gebruikt werd om de Sint-Jacobsvruchten te bakken
- - Leg de verse bieslook op de sjalotjes
- - Werk af met een pluim butternut pompoen
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?