Sint-Jacobsvruchten met witte pens, sjalot en butternut pompoen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de Sint-Jacobsvruchten:
  2. - Kruid langs beide zijden met peper en zout
  3. - Bak kort aan beide zijden in voldoende boter (boter wordt later nog gebruikt om te dresseren)
  4. De Sjalotjes:
  5. - Snij de sjalotjes zeer fijn en stoof ze glazig
  6. - Kruid met peper en zout
  7. - Voeg enkele druppels Worcestershire saus toe (naar smaak)
  8. De Witte pensen:
  9. - Bak de pensen langs twee zijden
  10. - Ontdoe de pensen van hun vel
  11. - Snij in schijfjes van +/- 1,5 cm
  12. De Butternut pompoen:
  13. - Ontdoe de pompoen van schil en zaden
  14. - Snij in blokjes van +/- 2 cm
  15. - Kook gaar in licht gezouten water
  16. - Doe in de blender en hak fijn met een weinig kookvocht
  17. - Giet in een kom en voeg gemalen parmezaan toe, roer tot hij gesmolten is
  18. - Voeg peper, zout en room toe tot een gladde crème verkregen wordt
  19. - Laat in de crème enkele verse blaadjes basilicum trekken (30'), daarna verwijderen
  20. Het Afwerken/dresseren:
  21. - Schik de Sint-Jacobsvruchten afwisselend met de witte pensen op een bord
  22. - Breng de sjalotjes aan op de witte pensen
  23. - Overgiet de sjalotjes met de boter die gebruikt werd om de Sint-Jacobsvruchten te bakken
  24. - Leg de verse bieslook op de sjalotjes
  25. - Werk af met een pluim butternut pompoen

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?