Sint-Jacobsnoten met zeekraal en Italiaanse wijn-kruidensaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0.25 l droge witte wijn
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Italiano
  • 12 schoongemaakte Sint-Jacobsnoten (zonder schelp)
  • 100 ml room
  • 1 -2 tl Maizena Express voor Witte sauzen
  • 1 el vloeibare margarine
  • 50 g zeekraal
  • 1 el fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze

  1. Breng de witte wijn aan de kook. Voeg het Bouillonketeltje toe en los het al roerende op. Leg de Sint Jacobsnoten in het vocht, breng het weer tegen de kook aan, zet direct het vuur uit en laat de Sint-Jacobsnoten 10 min. in het hete vocht staan.
  2. Schep ondertussen 100 ml vocht uit de pan met Sint-Jacobsnoten in een steelpannetje. Voeg de room toe, breng het aan de kook en kook tot ca. ½ van het vocht is verdampt. Roer er 1-2 tl Maizena Express door om de saus mooi te binden. Laat de saus 3 min. pruttelen. Voeg peper naar smaak toe.
  3. Verwarm de vloeibare margarine in een pan en roerbak de zeekraal hierin 2 min.
  4. Leg op 4 warme borden telkens 3 plukjes zeekraal met daarop een Sint-Jacobsnoot. Schep over elk een lepeltje saus. Bestrooi met grof gemalen peper en bieslook.

Tip

Vervang de wijn eventueel door druivensap. De rest van het kookvocht kan na het voorgerecht als een mini-bouillon worden geserveerd. Serveer het in espressokopjes.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Pegsken op 27 december 2013 om 14u39

Deze zal ik teste als voorgerechtje met oudejaar... Benbenieuwd :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?