Sint-Jacobsnoten met spek en ahornsiroop

gepost door Knorr

Ingrediënten voor 12 personen

 • 8 plakjes gerookt spek, dun gesneden
 • 12 grote rauwe Sint-Jacobsvruchten
 • 3 el koud water
 • 1 zakje voor droge saus Knorr Vleesjus
 • 0.33 kopje Ahornsiroop

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bak het spek in een anti-kleefpan op middelhoog vuur tot het uitgebakken is, maar niet te krokant. Haal uit de pan en laat rusten op een vel keukenpapier.
 2. Bak de Sint-Jacobsvruchten in dezelfde koekenpan, op middelhoog vuur. Draai tot beide zijden een diep gouden kleur bekomen (ongeveer 4 minuten). Haal uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in twee.
 3. Gebakken spek in drie snijden.
 4. Plaats de Sint-Jacobsvruchten in een ondiepe ovenschaal, met de gesneden kanten naar beneden. Plaats een stukje spek op de top van elke Sint-Jacobsvrucht en zet vast met een tandenstoker.
 5. Bereid de Knorr Vleesjus in dezelfde pan en laat 1 minuut doorkoken op middelhoog vuur. Voeg de siroop toe en laat 1 minuut koken of tot ze een beetje ingedikt is. Giet de saus over de Sint-Jacobsvruchten.
 6. Bak 10 minuten in de oven of tot de Sint-Jacobsvruchten net gaar zijn en de saus borrelt.

Tip

Als je meer tijd met je gasten wil doorbrengen, kan je ze perfect vooraf klaarmaken. In dat geval, de reeds klaargemaakte Sint-Jacobsvruchten met spek in een afgedekte ovenschaal in de koelkast bewaren . De saus kan ook vooraf worden gemaakt. Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Wanneer je de hapjes wil serveren, haal je alles uit de koelkast, laat op kamertemperatuur komen terwijl oven opwarmt. Afbakken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?