Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rijpe avocado, geschild en in stukjes
- 400 ml visfumet
- 1 el slagroom
- 60 hazelnoten of.., gehakt
- 12 sint - jacobsvruchten
- 12 sneetjes gerookt spek, dun genseden
- olijfolie
- peper&zout (pezo)
- houten prikkers
Bereidingswijze
- Rooster de gehakte noten in een antikleefpan.
- Laat de visfumet 6 à 8 minuten inkoken.
- Wikkel de sint-jacobsvruchten in een plakje spek en prik vast met een houten prikker.
- Voeg de avocado en de slagroom toe aan de visfumet, breng op smaak met pezo.
- Mix het soepje tot het lichtjes schuimt.
- Bak de sint-jacobsvruchten in olijfolie, ongeveer 1 minuut aan beide zijden, kruid met pezo.
- Verdeel de velouté over vier diepe warme borden, leg er de sint-jacobsvruchten in en bestrooi het geheel met de gehakte noten.
- Serveer met stukje vers stokbrood, eventueel geroosterd en ingewreven met knoflook.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?