Recept 55***** (2 stemmen)

Sinaasappelschuim

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Pers de sinaasappelen en citroen uit. Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimige lichtgele massa. Voeg dan al roerend het vruchtensap eraan toe.
  2. Roer er de geweekte gelatine blaadjes onder. Klop de eiwitten stijf en voeg dit ook aan het mengsel toe. Verdeel het mengsel over de schaaltjes of glazen en zet een paar uur in koelkast tot dit mooi opgesteven is en goed fris is.
  3. smaakt heerlijk op deze zomerse dagen.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Véroniquesken op 03 september 2012 om 09u38

Je kan eventueel een blaadje gelatine meer gebruiken of in uw geval plantaardig dan. Het komt door de hoeveelheid sap in de appelsien.. maar dat is telkens moeilijk te voorzien,é. Dan zou je normaal gezien geen sap onderaan in uw glas mogen hebben. Bij mij lukt het wel maar heb ook al hetzelfde gehad als u dat ik onderaan sap staan heb en als ik het opnieuw doe met extra gelatine heb ik het soms niet. Dus ik denk wel dat het aan de hoeveelheid sap ligt. Succes. Groetjes

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie