Sinaasappelmoussetaart met een biscuitbodem

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de margarine en meng de biscuitkruimels en noten erdoor. Druk het mengsel stevig aan in een springvorm met een diameter van 14 cm. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Giet het sinaasappelsap met de honing in een steelpan. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Bereid de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem het ingekookte sinaasappelsap van het vuur en los de gelatine erin op.
  3. Doe de crème fraîche in een beslagkom. Roer het los en meng daarna door het warme sinaasappel-gelatinemengsel. Stort het mengsel op de biscuitbodem in de springvorm. Laat ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
  4. Schil de sinaasappel en verdeel in partjes. Gebruik een mes om de randen van de taart los te snijden en verwijder de springvorm. Decoreer de taart met de sinaasappelpartjes en de muntblaadjes. Snijd in 4 (of 8 kleine) porties.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Kudrun op 23 mei 2020 om 14u52

welk soort koekjes biscuitjes bij SINAASAPPELMOUSSETAART MET EEN BISCUITBODEM?

Gepost door Solo op 17 juni 2020 om 20u12

Dag Kudrun, bedankt voor je vraag. Voor dit recept kan je eender welke krokante koekjes gebruiken. We denken bijvoorbeeld aan Petit Beurrekoekjes of een andere soort theekoekjes. Hopelijk kan je daar mee aan de slag. We wensen je veel kookplezier! Smakelijke groetjes van Solo

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?