Recept 45**** (10 stemmen)

Sinaasappelmoussetaart met een biscuitbodem

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Keisjiek kerstgebak

tijd
20 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de margarine en meng de biscuitkruimels en noten erdoor. Druk het mengsel stevig aan in een springvorm met een diameter van 14 cm. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Giet het sinaasappelsap met de honing in een steelpan. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Bereid de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem het ingekookte sinaasappelsap van het vuur en los de gelatine erin op.
  3. Doe de crème fraîche in een beslagkom. Roer het los en meng daarna door het warme sinaasappel-gelatinemengsel. Stort het mengsel op de biscuitbodem in de springvorm. Laat ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
  4. Schil de sinaasappel en verdeel in partjes. Gebruik een mes om de randen van de taart los te snijden en verwijder de springvorm. Decoreer de taart met de sinaasappelpartjes en de muntblaadjes. Snijd in 4 (of 8 kleine) porties.
Tip

In plaats van ingekookt sinaasappelsap kunt u voor deze taart ook marmelade of jam gebruiken. Verwarm de jam met 2 eetlepels water voordat u de gelatine toevoegt.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Solo op 08 november 2012 om 15u36

Dank je wel voor de vraag Liliwo. We bedoelen slagroom.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?