Leg bakpapier op een bakplaat en verwarm de over voor op 180°C.
Smelt de boter en laat dan volledig afkoelen.
Stamp de venkelzaadjes fijn in een mortier.
Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn
Zeef het poedersuiker en de bloem, voeg de sinaasappelzeste toe, de venkel en de afgekoelde boter. Meng alles zachtjes.
Gebruik een soeplepel om de deeg op het bakpapier te scheppen en gebruik de achterkant van de lepel om elk hoopje wat uit te smeren tot een dun rondje. Bak de tuiles gedurende 6 à 12 minuten. Ze moeten goudgeel zien aan de rand en nog bleek in het midden. Schep de tuiles van het bakpapier met een paletmes en geef ze vorm door ze over een deegrol te draperen. Doe dit snel want ze worden binnen de 30 seconden hard.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?