Altijd weten wat je gaat eten?
Simpele risotto met kip
Bereidingswijze
- pel de ui en snijd ze in fijne stukjes
- kuis de kippefillet en en snijd ze in fijne reepjes
- doe de olijfolie in een pot en stoof daarin de fijngesneden ui tot ze glazig is, laat ze vooral niet bruinen
- als de ui glazig is doe er de rijst in roer er goed in tot de rijst de olie opegnomen heeft
- blussen met de witte wijn en blijf roeren
- wanneer de wijn door de risotto is opgenomen doe er dan de boullion lepel per lepel bij
- (pollepel) en blijf goed roeren
- bak de kip gaar in een pan met olijfolie en strooi er de kippenkruiden op en een beetje kurkuma
- wanneer de rijst verzadigd is met de boullion doe er de erwtjes en mais bij
- en daarna de gebakken kip
- doe er de room bij en blijf steeds roeren tot ook de room bijna opnenomen is
- schep uit op een bord en smakelijk
- let wel op dat de rijst smuiïg blijft
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?