Recept 05 (0 stemmen)

Simpele bananentaartjes

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. * Haal het bladerdeeg een halfuurtje op voorhand uit de koelkast
  2. * Pers de sinaasappelen en de citroen uit, voeg een snuifje kaneelpoeder toe.
  3. * Snijdt de bananen in schijfjes en laat deze een half uurtje marineren in het sap
  4. * Snijdt intussen 7 rondjes uit ieder bladerdeeg en leg elk rondje in een klein taartvormpje. Prik wat gaatjes in het deeg met een vork.
  5. * Bak de kant-en klare bladerdeeg 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 °C.
  6. * Laat de gebakken bladerdeegjes even afkoelen en haal ze uit hun taartvormpje.
  7. * Schik nu de gemarineerde bananenschijfjes in de taartjes.
  8. * Laat de 2 eetlepels boter smelten in een sauspannentje. Voeg de kristalsuiker toe. Laat dit alles karameliseren op een laag vuurtje.
  9. * Wanneer de boter en suiker gekarameliseerd is (bruin en stroperig wordt), voeg het marinade-sap toe en blijft zacht opwarmen. Het karamelmengsel zal opstijven maar smelt dan opnieuw. Laat wat indikken.
  10. * Lepel wat saus over de bananen in de taartjes.
  11. * Zet de bananentaartjes nog enkele minuten in de oven.
  12. * Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie