Ingrediënten voor 7 personen
- 2 kant-en klare bladerdeeg
- 5 Bananen
- 2 sinaasappelen
- 1 citroen
- kaneelpoeder
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel kristalsuiker
Bereidingswijze
- * Haal het bladerdeeg een halfuurtje op voorhand uit de koelkast
- * Pers de sinaasappelen en de citroen uit, voeg een snuifje kaneelpoeder toe.
- * Snijdt de bananen in schijfjes en laat deze een half uurtje marineren in het sap
- * Snijdt intussen 7 rondjes uit ieder bladerdeeg en leg elk rondje in een klein taartvormpje. Prik wat gaatjes in het deeg met een vork.
- * Bak de kant-en klare bladerdeeg 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 °C.
- * Laat de gebakken bladerdeegjes even afkoelen en haal ze uit hun taartvormpje.
- * Schik nu de gemarineerde bananenschijfjes in de taartjes.
- * Laat de 2 eetlepels boter smelten in een sauspannentje. Voeg de kristalsuiker toe. Laat dit alles karameliseren op een laag vuurtje.
- * Wanneer de boter en suiker gekarameliseerd is (bruin en stroperig wordt), voeg het marinade-sap toe en blijft zacht opwarmen. Het karamelmengsel zal opstijven maar smelt dan opnieuw. Laat wat indikken.
- * Lepel wat saus over de bananen in de taartjes.
- * Zet de bananentaartjes nog enkele minuten in de oven.
- * Serveer eventueel met een bolletje ijs.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?