Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de Solo gedurende een minuutje op de laagste stand in de microgolfoven of au bain marie.
  3. Meng het eiwit en de bloemsuiker met een spatel in een kom. Voeg een snuifje zout toe en zeef hierop de bloem. Meng opnieuw. Voeg als laatste de gesmolten Solo toe. Meng opnieuw tot een homogeen beslag.
  4. Laat het beslag een nacht rusten in de koelkast.
  5. Bekleed een bakplaat met een siliconenmatje en smeer hierop met een eetlepel flinterdunne cirkels van het koekjesbeslag. Schuif ze in de oven en laat ze in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en haal de nog warme koekjes een voor een met een paletmes van het siliconenmatje. Werk snel: rol nu elk koekje rond een buisje (vb. een dikke viltstift). Leg de afgewerkte sigaartjes op een rooster en laat ze verder afkoelen.

Tip

Deze zelfgebakken sigaartjes zijn heerlijk als garnituur op een ijscoupe of gewoon als vieruurtje bij de koffie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door cookless op 07 april 2017 om 19u01

Het recept klopt langs geen kanten.Het zijn wel koeken maar ze zijn een strot van gekarameliseerd.Het smaakt een beetje naar kletskoppen en ze zijn ook heel vettig.Het is nog wel lekker maar het zijn zeker GEEN sigaren.Het recept is fout.Ik heb exact dezelfde Hoeveelheden Gebruikt.Graag een juiste versie hiervan.

Gepost door cookless op 07 april 2017 om 19u01

(Strot ) soort van

Gepost door Solo op 14 april 2017 om 18u59

Hey Cookless, bedankt voor jouw reactie. Jammer te horen dat het recept niet volledig gelukt is zoals je hoopte. We geven jouw feedback zeker door aan onze collega’s. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?