Siciliaanse vissoep

Ingrediënten voor 7 personen

Bereidingswijze

  1. Voor 7 personen
  2. Benodigdheden:
  3. 5 eetlepels olijfolie, 170 gr. grof gehakte uien, 75 gr. fijn gehakte groene paprika, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 1 blik tomaten van 795 gr., 2,4 liter water, 300 gr. geschilde, ongekookte aardappelen in blokjes, 1 theelepel venkelzaad, 2 theelepels zout, ¼ theelepel versgemalen peper, ½ theelepel oregano, ½ theelepel basilicum, ½ theelepel tijm, 900 gr. schelvisfilets (vers of diepvries) zonder vel, in stukjes van 5 cm, 7 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas.
  4. Bereiding:
  5. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui, de knoflook en de paprika tot de uien glazig zijn. Voeg tomaten, water, wijn, aardappelen, venkel, zout en peper toe. Laat alles in een gesloten pan circa 30 minuten zachtjes sudderen. Voeg oregano, basilicum, tijm en vis toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes sudderen tot de vis gaar is. Schep de soep in voorverwarmde soepborden. Serveer de soep zo heet mogelijk, bestrooid met 1 eetlepel Parmezaanse kaas.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?