Recept 05 (0 stemmen)

Siciliaanse vissoep

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor 7 personen
  2. Benodigdheden:
  3. 5 eetlepels olijfolie, 170 gr. grof gehakte uien, 75 gr. fijn gehakte groene paprika, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 1 blik tomaten van 795 gr., 2,4 liter water, 300 gr. geschilde, ongekookte aardappelen in blokjes, 1 theelepel venkelzaad, 2 theelepels zout, ¼ theelepel versgemalen peper, ½ theelepel oregano, ½ theelepel basilicum, ½ theelepel tijm, 900 gr. schelvisfilets (vers of diepvries) zonder vel, in stukjes van 5 cm, 7 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas.
  4. Bereiding:
  5. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui, de knoflook en de paprika tot de uien glazig zijn. Voeg tomaten, water, wijn, aardappelen, venkel, zout en peper toe. Laat alles in een gesloten pan circa 30 minuten zachtjes sudderen. Voeg oregano, basilicum, tijm en vis toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes sudderen tot de vis gaar is. Schep de soep in voorverwarmde soepborden. Serveer de soep zo heet mogelijk, bestrooid met 1 eetlepel Parmezaanse kaas.

Ingrediëntenvoor 7 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?