Siciliaanse cannoli

4 (4)
50 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 20 personen

Bereidingswijze

  1. Boen de sinaasappel schoon onder de koude kraan en rasp de schil met een fijne rasp. Pers 1/2 sinaasappel uit.
  2. Meng in een schaal de ricotta met de geraspte sinaasappelschil, 2 eetlepels sap en 150 g suiker. Roer tot het mengsel zacht en romig is. Voeg het gekonfijte fruit en de chocolade toe. Laat 30 minuten in de koelkast staan.
  3. Vul de koekrolletjes met behulp van een klein lepeltje (of spuitzak) met het ricottamengsel of schep het op de kletskoppen. Leg de rolletjes op bordjes en bestrooi met poedersuiker.

Advertentie

Reacties (4)

Gepost door atche op 15 november 2014 om 00u04

Mmmm, super lekker.

Gepost door lekker_3 op 20 maart 2015 om 13u50

waar haal je koekrolletjes ? van welk merk zijn ze ? groetjes chantal

Gepost door lekker_3 op 20 maart 2015 om 13u50

waar haal je koekrolletjes ? van welk merk zijn ze ? groetjes chantal

Gepost door Solo op 23 maart 2015 om 13u42

Dag Chantal, kletskoppen kan je gewoon vinden in de koekjesafdeling van de supermarkt :-) Smakelijk!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?