Siamese vis-curry met pompoen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Siamese vis-curry met pompoen
  2. Aantal personen/Commentaar: 4
  3. Er is niks zo universeel als een curry. Het huwt met alles: vlees, vis, garnalen, gehakt en lam, ... Laat je vooral niet afschrikken om curry te maken, eens je bezig bent met dit amberkleurig poeder wordt je vanzelf enthousiast!
  4. Ingrediënten: een grote ajuin
  5. een grote tomaat
  6. een vleugje soyaolie
  7. rietsuiker
  8. citroengras (kan ook limoentje)
  9. currypoeder
  10. kippenbouillon
  11. currypasta (facultatief)
  12. kokosmelk uit blik
  13. soyasaus (facultatief)
  14. garnalen en zalmfilet
  15. pompoen in stukjes gesneden
  16. koriander
  17. Bereiding: De soyaolie in een pan met ajuin doen, even laten stoven en dan systematisch de tomaat, de rietsuiker, het gebroken citroengras, het currypoeder en/of currypasta toevoegen. Voeg eventueel ook wat soyasaus toe en eindig met de kokosmelk. Laat alles op een zacht vuurtje sudderen.
  18. Je kan nu vis, garnalen en stukjes rauwe pompoen toevoegen (of eerst apart bakken en dan toevoegen). Daarna leg je alles in de currysaus en laat je alle ingrediënten een nachtje bij elkaar slapen.
  19. Voor het opdienen nog met wat verse koriander versieren.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?