Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Het is het zelfde als een chocomousse maken,
  2. Ik zet een klein pannetjes op laag vuur, doe daar de boter in om te laten smelten, samen met de chocolade in stukjes. Regelmatig roeren. Let OP: NIET LATEN VERBRANDEN, DAAROM KLEIN VUURTJE of au bain Marie. Het eigeel scheiden van eiwitten, beide goed opkloppen met elk de helft van de Bloemsuiker. Het eiwit moet zeer stijf zijn, en het eigeel krijg een lichte smeuïge kleur. De gesmolten chocolade voeg je langzaam al roerend aan het eigeel toe, daarna tenslotte het eiwit beetje bij beetje eronder spatelen. De oven intussen voor verwarmen op 180°c 2/3 doe je in een bakvorm bedekt met bakpapier. De rest berg je tijdelijk op in de koelkast.
  3. Je bakt de taart Ong. 25 min af op 180°c laat even afkoelen, en neem ze voorzichtig uit de vorm, met een koel rooster draai je de taart om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Dan besmeer je de taart met de rest van de chocomousse. Laat opstijven in de koelkast. Voor opdienen bestrooi met wat Bloemsuiker.
  4. Hier kunnen 8 partjes van gesneden worden.
  5. TIP: je kan ook wat versiering aanbrengen, met slagroom, witte chocomousse, snoepjes, fruiten, laat de ideeën maar komen.
  6. SMAKELIJK

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?