Recept 15* (2 stemmen)

Seventies ontbijt

Dit is een recept van

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Doe koud water in een kookpot en voeg een klein scheutje azijn toe. Doe de 4 eitjes (op kamertemperatuur) er voorzichtig in en breng aan de kook. Laat de eitjes vanaf het kookpunt nog 3 minuten doorkoken. Laat kort schrikken onder koud stromend water.
  2. Snijd de sneetjes boerenbrood in dunne reepjes.
  3. Snijd de pistolets doormidden en besmeer elke helft met Planta. Besmeer daarna 4 helften met chocopasta en 4 helften met abrikozenjam.
  4. Haal met een koffielepeltje de hoedjes van de eitjes en serveer ze met de broodsoldaatjes, peper en zout.
  5. Verwarm de theepot voor met heet water uit de kraan. Kook een liter water voor de thee. Hang 4 zakjes Lipton Earl Grey-thee in the theepot en schenk hierop het kokende water. Laat de thee een drietal minuten trekken. Leg bij elk kopje een schijfje citroen en een klontje rietsuiker. Schenk de thee in de kopjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 2 el Planta Classic
  • 4 witte pistolets
  • 8 el chocopasta
  • 8 el abrikozenjam
  • 4 scharreleieren
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 4 zakjes Lipton Earl Grey thee
  • 4 klontjes rietsuiker
  • 4 schijfjes citroen
  • peper en zout

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie