Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g amandelpoeder
- 1 tl vloeibare honing
- 250 g fijne kristalsuiker
- 0.5 tl kaneel
- 50 ml oranjebloesemwater
- 1 eiwit, losgeklopt
-
30 g zachte Solo
- 125 g sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de sesamzaadjes in een diep bord.
- Kneed het amandelpoeder, de suiker, het oranjebloesemwater, de Solo, de honing en de kaneel tot een soepele massa. Vorm rolletjes van 4 à 5 centimeter.
- Neem een keukenkwastje en besmeer elk rolletje met wat losgeklopt eiwit en rol ze door de sesamzaadjes. Druk de sesamzaadjes stevig aan en vorm van elk rolletje een maanvormig hoorntje (zoals een croissant).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de hoorntjes op. Bak de hoorntjes een tiental minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster en serveer ze bij een dampend glaasje verse Lipton Morocco-thee.
Andere Solo-leden over dit recept (5)
Gepost door Solo op 06 maart 2012 om 17u10
Dank je wel Dandir.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?