Recept 05 (0 stemmen)

Selderijsoep à la crème

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 1 liter vleesbouillon, 25 gr boter, 1 eetlepel olijfolie, 1 fijngehakte ui, 400 gr fijngehakte bleekselder, 3 aardappelen in blokjes, 5 eetlepels melk, zout, opdien met vers geraspte parmezaan
  2. Bereiding: Breng de bouillon aan de kook. Verhit in een andere pan de boter en de olie, doe er de ui en de selder bij en fruit alles 4 minuten. Roer af en toe. Voeg de bouillon toe en de aardappelen en laat ze 40 minuten afgedekt pruttelen. Mix de soep en maak er puree van. Verhit deze weer. Breng de melk intussen tegen de kook aan. Haal de soep van het vuur, roer er de melk door en breng het geheel met zout op smaak. Dien de soep op met de parmezaan.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?