Selderijsoep à la crème

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 1 liter vleesbouillon, 25 gr boter, 1 eetlepel olijfolie, 1 fijngehakte ui, 400 gr fijngehakte bleekselder, 3 aardappelen in blokjes, 5 eetlepels melk, zout, opdien met vers geraspte parmezaan
  2. Bereiding: Breng de bouillon aan de kook. Verhit in een andere pan de boter en de olie, doe er de ui en de selder bij en fruit alles 4 minuten. Roer af en toe. Voeg de bouillon toe en de aardappelen en laat ze 40 minuten afgedekt pruttelen. Mix de soep en maak er puree van. Verhit deze weer. Breng de melk intussen tegen de kook aan. Haal de soep van het vuur, roer er de melk door en breng het geheel met zout op smaak. Dien de soep op met de parmezaan.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?