use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Selder met balletjes in tomatensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Selder met balletjes in tomatensaus

Selder met balletjes in tomatensaus

Recept van Veerle Verbrug.
Zijn balletjes in tomatensaus met selder ook zo geliefd bij jou thuis? Ontdek de allerbeste manier om deze klassieker klaar te maken en verbaas iedereen!

Recept van Veerle Verbrug.
Zijn balletjes in tomatensaus met selder ook zo geliefd bij jou thuis? Ontdek de allerbeste manier om deze klassieker klaar te maken en verbaas iedereen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    20 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 selder
  • 400 gram gemengd gehakt
  • ajuin
  • 5 tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/8 l rundvleesbouillon
  • paneermeel
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • bakboter

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Olie in pan verhitten en daarin de fijngehakte ajuin op een laag vuur fruiten. De tomaten blancheren, het vel en de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Bij de uien voegen. Het laurierblaadje toevoegen en de bouillon opgieten. Langzaam aan de kook brengen en saus afgedekt 30 min laten sudderen.Het gehakt mengen met ei, ui en paneermeel, peper en zout. Dan vormen tot balletjes en bakken in wat olie.De selder gaar koken in lichtgezouten water. De tomatenpuree mengen met een beetje kookvocht van de selder en toevoegen aan tomatensaus.Gebakken balletjes toevoegen aan saus en nog 10 min laten sudderen.Opdienen met aardappelpuree.Smakelijk!

TIP

Deze ovenschotel kan je makkelijk een dag op voorhand klaarmaken. Hij zal nog rijker zijn van smaak na een nachtje 'rusten' in je koelkast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.