Selder met balletjes in tomatensaus

In één woord 'keilekker', deze selder met balletjes in tomatensaus. Het kruidige van de groente geeft deze homemade klassieker een bijzondere toets die je moét proéven.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Olie in pan verhitten en daarin de fijngehakte ajuin op een laag vuur fruiten. De tomaten blancheren, het vel en de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Bij de uien voegen. Het laurierblaadje toevoegen en de bouillon opgieten. Langzaam aan de kook brengen en saus afgedekt 30 min laten sudderen.Het gehakt mengen met ei, ui en paneermeel, peper en zout. Dan vormen tot balletjes en bakken in wat olie.De selder gaar koken in lichtgezouten water. De tomatenpuree mengen met een beetje kookvocht van de selder en toevoegen aan tomatensaus.Gebakken balletjes toevoegen aan saus en nog 10 min laten sudderen.Opdienen met aardappelpuree.Smakelijk!

Tip

Deze ovenschotel kan je makkelijk een dag op voorhand klaarmaken. Hij zal nog rijker zijn van smaak na een nachtje 'rusten' in je koelkast. 

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door dandir op 13 december 2019 om 12u10

Als ik een blik tomatenblokjes gebruik, hoeveel heb ik er dan nodig ? Het is nu niet bepaald het seizoen voor lekkere tomaten, vandaar..... bedankt voor uw antwoord alvast.....

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?