seitanstoofpot

Stoofvlees maken als je vegetariërs aan tafel krijgt? Het kan zeker: deze heerijke seitanstofpot heeft een heerlijk meaty bite, zonder dat er een grammetje vlees aan te pas komt. 

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. -Verhit de olijfolie in een ruime pot. Bak hierin de uien. - Bak de seitan aan in een aparte pan. - Voeg de seitan, laurier en kruiden toe aan de uien. - Roer om en giet de groentebouillon erbij. - Smeer de mosterd op het brood en voeg dit toe aan het geheel. - Laat het stoofpotje een uurtje sudderen. (Dit kan je best een dag op voorhand doen zodat de smaken goed kunnen intrekken.) - Voeg de dag zelf het bier en de peperkoek bij de stoverij en laat alles op een zacht vuurtje zonder deksel inkoken. - Breng op smaak met peper en zout. optioneel: Als je van zoet houdt, roer er dan vlak voor het serveren wat bruine suiker door. bron evavzw

Tip

Deze seitanstoofpot maak je superlekker klaar met donkere trappist zoals Westmalle of Rochefort.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?