Ingrediënten voor 4 personen
- 225 g zelfrijzende bloem
- 1 koffielepel zout
- 1 koffielepel bakpoeder
-
100 g Solo in blokjes gesneden
- 50 g griessuiker
- 2 eieren
- karnemelk
- 0.5 dl melk
- 150 g zure room
- frambozenjam
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de bloem, het zout en het bakpoeder. Voeg de Solo en de suiker toe.
- Mix om een soort van zanddeeg te verkrijgen.
- Voeg een ei toe en vervolgens zoveel karnemelk als nodig om het deeg wat smeuïger, maar niet vloeibaar te maken.
- Stort het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak.
- Kneed het snel zodat het niet ‘zwaar' wordt.
- Rol het deeg uit op een dikte van ongeveer 1,5 cm .
- Snij cirkels uit met een uitsteekvorm van 6 cm.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de scones op.
- Klop het resterende ei met de melk los en bestrijk de scones met dit mengsel om ze een mooie goudgele kleur te geven.
- Zet ze in de oven en bak 15 minuten.
- Laat de scones afkoelen op een rooster.
- Snij de scones net voor het opdienen in de breedte door.
- Besmeer ze met een laagje zure room en frambozenjam.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door saartje.. op 31 juli 2014 om 00u58
Gelijk heb je, heeerlijk!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?