Scones met avocado

0 (0)
27 min

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem met het bakpoeder en een snufje zout boven een grote mengkom. Wrijf de Solo en de kaas met de vingers door de bloem tot een kruimelig mengsel. Doe er de gehakte dille en de karnemelk bij.
  2. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Vorm er een bal van en rol uit tot een deeglap van ongeveer 15 bij 25 cm. Leg de lap met de lange zijde naar je toe en vouw beide uiteinden tot de middellijn. Vouw dubbel in de breedte en rol opnieuw uit tot een deeglap van 15 bij 25 cm.
  3. Steek cirkels van 4 cm diameter uit het deeg. Kneed de restjes van het deeg samen, rol het deel opnieuw uit en steek er nog meer rondjes uit, tot je deeg verwerkt is.
  4. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat (3 cm uit elkaar) en zet 20 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor tot 220 °C.
  5. Leg voor de topping het spek op een bakplaat met bakpapier en laat kort drogen in de oven. Klop de Solo Crèmefine Patisserie los. Knip de bieslook fijn en spatel hem erdoor. Breng op smaak met peper en zout en laat opstijven in de koelkast.
  6. Neem de scones uit de koelkast en bak ze in 10-12 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
  7. Pel en ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Serveer de scones met een lepel van de kruidenroom, stukjes avocado, een reepje gedroogd spek en een sprietje bieslook

Tip

Karnemelk geeft een friszure toets aan je scones. Liever niet? Gebruik gewone koemelk, amandelmelk of sojamelk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?