Recept 35*** (1 stem)

Scones met aardbeienjam met natuurlijk "clotted cream "

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor 18 stuks
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden C.oer bakmeel, basterdsuiker en zout door elkaar.
  3. Meng de boter er doorheen tot je een kruimelig deeg krijgt. Roer de eieren en de karnemelk erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
  4. Rol het deeg uit tot een lap van plm. 2 cm dik. Steek rondjes uit het deeg met een doorsnede van 5 cm.
  5. Leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.
  6. Bestrijk de scones met melk en bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven op 220 graden C.
  7. Open snijden. een lekkere laag aardbeienconfiture ( of naar keuze) erop en een dikke laag clotted cream ( zie recept "goed en snel alternatief voor clotted cream).... en... smullen maar.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Nicole DEVOECH op 18 maart 2015 om 23u11

hoe lang op voorhand kan ik deze scones reeds bakken ? Kan iemand mij dit melden ? Bedankt.

Gepost door Love to Cook op 18 maart 2015 om 23u16

Scones worden altijd lauwwarm gegeten. Bereiden en later in de oven even opwarmen kan prima.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie