Recept 45**** (14 stemmen)

Schwarzwaldertorte

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Keisjiek kerstgebak

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 175°C en laat de bosvruchten ontdooien.
  2. Vet een ronde springvorm van 24 cm in en laat de Solo zachtjes smelten in een pannetje.
  3. Zeef de bloem en het cacaopoeder In een ruime kom. Klop de eieren met 250 g van de basterdsuiker en de vanillesuiker met een staafmixer tot een romige massa gedurende 15 minuten. Voeg intussen straalgewijs de licht afgekoelde gesmolten Solo toe en blijf nog even verder mixen.
  4. Schep het mengsel van bloem en cacao luchtig door het beslag en schep in de taartvorm. Bak de taart ongeveer 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat de taart een vijftal minuten afkoelen en ontvorm hem. Schaaf met een kaasschaaf 50 g chocolade tot krullen en rasp de rest grof.
  5. Klop de slagroom half stijf in een kom met de poedersuiker en de kirsch. Meng de kersen met de ontdooide bosvruchten.
  6. Snijd de afgekoelde taart in tweeën. Smeer met een spatel een laagje slagroom van een centimeter over de onderste helft van de taart en leg hierop een laag van het kersen-bosvruchtenmengsel.
  7. Dek af met de bovenste helft en bestrijk deze ook met een laagje slagroom. Werk af met het resterende vruchtenmengsel. Bestrijk de zijkanten van de taart met een laagje slagroom en duw er met een platte spatel de geraspte chocolade tegenaan tot de zijkant helemaal bedekt is.
  8. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en werk de bovenkant van de taart af met toefjes slagroom. Bestrooien met chocoladekrullen en klaar... einfach wunderbar!

Andere Solo-leden over dit recept (18)

Gepost door anne1200 op 17 maart 2016 om 20u00

Telkens als ik de boter erbij doe loopt het mis moet de boter volledig afgekoeld zijn en welke solo boter de gewone bak en braad of de patisserie boter deze heb ik nu gebruikt

Gepost door Solo op 30 maart 2016 om 14u11

Dag Anne, kan je ons even vertellen wat er precies misgaat? Je kan hier zowel gewone Solo als Solo Patisserie voor gebruiken. Maar de gesmolten Solo mag zeker niet helemaal afgekoeld zijn (want dan stolt hij opnieuw). Alvast bedankt!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?