Ingrediënten voor 8 personen
- 125 gr boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 300 gr zelfrijende bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 kg appel (liefst zure)
- 50 gr suiker
- 1 zakje rumrozijnen
- 100 gram zelfrijzende bloem
- 1 eidooier
- 1 eetlepel volle melk
Bereidingswijze
- Ingrediënten voor 8 personen bewerking
- 125gr boter
- 125 gr suiker en
- 1 zakje vanillesuiker
- Gedurende minstens een minuut smeuïg kloppen
- 1 eetlepel citroenzeste
- Mespuntje zout Toevoegen en doorkloppen tot je homogene massa bekomt.
- 3 eieren
- Eén na één erdoor roeren (minstens een halve minuut per ei)
- 300 gr zelfrijzende bloem en 1 zakje bakpoeder
- Zeven en beetje bij beetje bij de deegmassa voegen.
- Vervolgens 2/3e van het deeg in ingevette springvorm doen
- 1/3e apart houden...
- 1 kg (bij voorkeur zure) appels
- 1 citroen
- 1 theelepel kaneel
- Appels schillen, klokhuis verwijderen en in 1/8e snijden.
- Besprenkelen met sap van citroen
- Laten intrekken in appelschijfjes.
- Eventueel rumrozijnen Over taartbodem verdelen
- 100 gr zelfrijzende bloem
- vermengen en opnieuw kneden onder 1/3e van de deeg en uitrollen tot cirkel ter grote van springvorm.
- Deeg beetje aandrukken en enkele keren inprikken met een vork
- 1 eidooier en 1 dl melk
- Loskloppen en dit mengsel over de bovenkant van de taart uitstrijken
- Bakken in heteluchtoven op 180 gr (200gr klassieke oven)
- gedurende 35 tal minuten.
- Serveren (warm of koud) met slagroom en/of ijscreme…
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?