Schwabische appeltaart

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten voor 8 personen bewerking
  2. 125gr boter
  3. 125 gr suiker en
  4. 1 zakje vanillesuiker
  5. Gedurende minstens een minuut smeuïg kloppen
  6. 1 eetlepel citroenzeste
  7. Mespuntje zout Toevoegen en doorkloppen tot je homogene massa bekomt.
  8. 3 eieren
  9. Eén na één erdoor roeren (minstens een halve minuut per ei)
  10. 300 gr zelfrijzende bloem en 1 zakje bakpoeder
  11. Zeven en beetje bij beetje bij de deegmassa voegen.
  12. Vervolgens 2/3e van het deeg in ingevette springvorm doen
  13. 1/3e apart houden...
  14. 1 kg (bij voorkeur zure) appels
  15. 1 citroen
  16. 1 theelepel kaneel
  17. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in 1/8e snijden.
  18. Besprenkelen met sap van citroen
  19. Laten intrekken in appelschijfjes.
  20. Eventueel rumrozijnen Over taartbodem verdelen
  21. 100 gr zelfrijzende bloem
  22. vermengen en opnieuw kneden onder 1/3e van de deeg en uitrollen tot cirkel ter grote van springvorm.
  23. Deeg beetje aandrukken en enkele keren inprikken met een vork
  24. 1 eidooier en 1 dl melk
  25. Loskloppen en dit mengsel over de bovenkant van de taart uitstrijken
  26. Bakken in heteluchtoven op 180 gr (200gr klassieke oven)
  27. gedurende 35 tal minuten.
  28. Serveren (warm of koud) met slagroom en/of ijscreme…

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?