Ingrediënten voor 8 personen
- 125 gram bakboter
- 125 gram fijne suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel citoenzeste
- 1 mespunt zout
- 300 gram zelfrijzende bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 800 gr appel (bij voorkeur zure bv boscoop)
- 1 stuk citroen
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 handvol (rum) rozijnen
- 100 gram zelfrijende bloem
- 1 dl melk
Bereidingswijze
- klop de boter minstens 1 minuut smeuïg
- voeg de suikers, citroen zeste en zout toe.
- voeg de eieren één na één toe en klop minstens een halve minuut per ei...
- voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe, alsook bakpoeder.
- meng stevig en lang genoeg... tot deegmassa erg smeuïg is.
- neem 2/3e van de deegmassa en doe deze in springvorm of taartvorm van 25 a 28 cm.
- schil de appelen, verwijder klokhuis en snij ze in 1/8e delen.
- besprenkel deze met de kaneel en citroensap (ingeval je geen "zure" appel maar bv jonagold gebruikt verdubbel citroensap...
- voeg kaneel toe en zet onder elkaar.
- laat dit alles goed intrekken.
- neem 2/3e van deegmassa en verdeel over de taartbodem.
- leg hierop eventueel je (rum) rozijnen.
- neem je overige 1/3e van je deeg en voeg hierbij 100 gr zelfrijzende bloem.
- meng goed en rol deze uit tot cirkel ter grote van je taartbodem.
- druk vervolgens zachtjes aan en doorprik met een vork.
- klop de eidooier met de melk op en borstel dit mengsel uit over je taartdeeg.
- bak af gedurende een 35a 40 minuten in warme luchtoven.
- 200 graden in klassieke oven.
- serveer (bij voorkeur warm) met een bolletje ijs en / of slagroom.
Tip
voor het allerbeste resultaat gebruik solo pattisserie boter...
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?