Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr Schorseneren
- 2 grote aardappelen
- 2 uien
- 1 kruidnagel
- 2 l kippebouillon
- 200 gr gerookte spekblokjes
- 1 rookworst
- 400 gr kippegekakt balletjes
- 50 gr solo
- 2 el gehakte peterselie
- muskaatnoot
- peper en zout
Bereidingswijze
- 1 Pel en snij de uien in 2 en prik op een stuk ervan de kruidnagel.
- 2 Schil de aardappelen en de schorseneren, en snijd ze in stukken.
- 3 Doe de uien kleuren in de boter, voeg er de aardappelen, de schorseneren en de bouillon aan toe en laat 30 min garen.
- 4 Schep de ui met de kruidnagel uit de pot, haal er de kruidnagel uit en voeg de ui terug aan de soep toe.
- 5 Mix de soep en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
- 6 Voeg dan de in kleine blokjes gesneden rookworst, de rauwe spekreepjes en de kippeballetjes bij de soep.
- 7 Doe de peterselie er bij en roer dit alles eens goed door.
- 8 Laat de soep nog een kleine 2 minuten doorkoken en dien ze heet op.
- Smakelijk
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door bosmans e op 26 december 2012 om 10u02
als ge laat raden naar de smaak van de soep zeggen ze dat het erwtensoep is
Hoeveel sterren geef jij dit recept?