Schorseneren met worteltjes, aardappelpuree en filetlapjes

Recept schorseneren klaarmaken, schorseneren bereiden, schorseneren schoonmaken en schorseneren koken.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Was en rasp de citroenschil. Halveer de citroen, snijd 1 helft in 2 partjes en pers een halve citroen uit boven een diepe pan met een laagje koud water, voeg 1 el Becel Original vloeibaar aan het citroenwater toe.
  2. Schil de schorseneren met een dunschiller en met huishoudhandschoenen aan (anders worden de handen heel erg zwart!). Snijd elke schorseneer in 4 lange stukken. Was ze met koud water. Leg ze direct in de pan met citroenwater.
  3. Schrap de worteltjes en snijd ze in de lengte in vieren. Leg ze in het water bij de schorseneren. Ze moeten net onder staan. Breng het water aan de kook en laat de schorseneren en worteltjes op een matig vuur in 20 tot 25 minuten gaar worden. Afgieten en mengen met de citroenzeste en versgemalen peper.
  4. Schil in de tussentijd de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten (vang een half kopje kookvocht op). Fijnstampen. Klop er half kopje kookvocht, 1 el Becel en 1 tl kerriepoeder door.
  5. Wrijf ondertussen de filetlapjes in met 1 el Becel en bestrooi ze met kerriepoeder en paprikapoeder. Bak ze in een kleine koekenpan om en om 5 minuten aan elke kant.
  6. Hak de peterselie fijn.
  7. Verdeel de schorseneren met wortel en de aardappelpuree over 2 borden. Leg de filetlapjes en een partje citroen erbij. Strooi de peterselie en versgemalen peper over de schorseneren met wortel.

Tip

De gekookte schorseneren van dit recept, schorseneren met worteltjes, aardappelpuree en filetlapjes, kunnen ook worden geserveerd als asperges met een gekookt ei, aardappelen, wat gesmolten Becel en ham of gerookte zalm.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?