schorseneren met spek en aardappelgratin
Mmm… zo'n lekker vullende ovenschotel van vergeten groenten, dat kan er altijd in. Deze schorseneren met spek en aardappeltjes scoren goed op koude avonden.
60 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gr pancetta of gerookt spek
- 500 gr vastkokend aardappels
- 400 gr schorseneren
- 4 wortelen
- 2 takjes selder
- 1 teentje look
- 200 ml room
- 50 gr zure room
- 50 gr geraspte kaas
- 2 sneden bruin brood
- boter en olie
- nootmuskaat peper en zout
Bereidingswijze
- Oven verwarmen op 180 graden. Pel de knoflook doormidden snijden en wrijf er een ovenschotel mee. Schil de aardappels en snij ze in dunne plakjes. Schik ze in de ovenschaal. Meng de room de zure room en de gemalen kaas door mekaar kruid met nootmuskaat peper en zout en giet het over de aardappels.Laat 40 min in de oven garen . Snij de korsten van het brood en snij het in blokjes. Bak ze daarna in een pan goudbruin met een klompje boter. Bak daarna de pancetta goudbruin zonder boter . Schil de schorseneren de wortelen en snij ze in staafjes zoals ook de selder. Bak alles 5min goudbruin in de pan met wat olie. Kruid met peper en zout . Giet er een beetje water bij en dek af voor nog een 5 tal min. Haal het deksel eraf en laat het water verdampen. Serveer de groenten met de croutons en het spek eronder.
Tip
Deze vergeten groenten kunnen snel verkleuren. Voor mooie witte schorseneren met spek besprenkel je ze best met een beetje citroen voor je ze bakt.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?