Schorseneren met biefstuk en aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr schorseneren
  • 4 steaks
  • 25 gr solo, bakken en braden
  • 25 gr bloem
  • aardappelen
  • scheutje melk
  • klontje hoeveboter
  • 1 ei
  • peper&zout (pezo)
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. We wassen en schillen de schorseneren en koken ze gedurende 10 minuten in lichtgezouten water. Afgieten en een beetje van het kookvocht bijhouden, laten afkoelen. We maken een bechamelsaus: we smelten 25 gr solo in een steelpannetje en roeren er 25 gr bloem onder. We voegen 25 cl melk toe en een beetje afgekoeld kookvocht van de schorseneren, kruiden met pezo en nootmuskaat, we laten de saus al roerend tot gewenste dikte inkoken. We voegen tot slot schorseneren toe.
  2. Aardappelpuree:
  3. We schillen de aardappelen en snijden ze in blokjes. We brengen ze in lichtgezouten water aan de kook en laten gaar koken. We gieten de aardappelen af, voegen nootmuskaat, pezo, een scheut melk een klontje hoeveboter en het ei toe en pletten tot puree. Wanneer de puree te droog blijft lengen we aan met scheutjes melk.
  4. Steaks:
  5. We kruiden de steaks aan beide kanten juist voor het bakken met pezo.
  6. In een grote pan smelten we een beetje solo en bakken de steaks naar keuze. Bleu, saignant, a point of bien cuit.
  7. Op een warm bord leggen wij de steaks, daarnaast de puree en de schorseneren.
  8. Voor de liefhebbers, een beetje braadjus van de steaks over de puree en schorseneren naperen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?