scholfilets in saffraansaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr tongscharrelrolletjes of scholfilets(opgerolde)
  • 4 eetl citroensap
  • 2 st sjalotjes
  • 1 eetl boter
  • 2 dl visbouillon
  • 250 ml room
  • 1 paar draadjes saffraan(ongeveer 0,2 gr)

Bereidingswijze

  1. besprenkel de vis met 2 eetlepels citroensap
  2. snijd de sjalotjes zeer fijn
  3. stoof die nu tot ze glazig zijn
  4. giet de visbouillon erbij en laat even doorkoken
  5. leg er de vis in en laat 2 a 3 min mee stoven
  6. haal de vis even uit en roer snel de room door het vocht
  7. doe de saffraan nu pas bij en laat nog 2 minuutjes goed doorkoken terwijl je roert (saus moet romig zijn)
  8. schik de vis op bard of schaaltjes en doe de saus er bij
  9. serveer met puree of rijst

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?