Recept 55***** (1 stem)

Schlemmer schnitzels ( Schnitzels voor Smulpapen)

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

week

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de champignons en de winterpeen toe en bak circa 5 minuten. Schenk de tomatenblokjes en de wijn erbij en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  3. Strooi bloem op een bordje.
  4. Kluts het ei op een bordje.
  5. Strooi het paneermeel op een bordje.
  6. Dep de varkensschnitzels droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  7. Wentel de varkensschnitzels door de bloem, ei en paneermeel.
  8. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Schenk de saus over de schnitzels en verdeel de plakken kaas erover. Bak de schlemmer schnitzels in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  9. Serveren
  10. Verdeel de aardappels en de schlemmer schnitzels over borden. Werk af met platte peterselie.
  11. Bron 24 kitchen. recept aangepast Eigen foto

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 16 februari 2014 om 18u55

Schlemmer is Duits voor smulpaap. En we vonden ze heerlijk deze schnitzels. De groentesaus maakte ik op voorhand en ik kocht mooie gepaneerde schnitzels bij mijn slager. Ik had geen zin in dat geklieder met ei, meel ect. Dus even aardappels koken, schnitzel krokant bakken, saus even voorwarmen , schnitzel in ovenschaal saus erop en dan de kaas en hup de oven in met alles. Binnen 20 min aan tafel en de moeite waard. Ik nam wel een blik gepelde tomaten i.p.v tomatenblokjes. Ik vind de smaak ervan beter en smakelijker.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie