Schelvis met hazelnootkorstje en aardpeerpuree

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Bereidingswijze schelvis met korstje : begin met het maken van het korstje, omdat die een tweetal uur moet uitharden. Je kan dit eventueel al een dag vooraf maken of ‘s ochtends voor je feestje.
 2. Maak de champignons proper en snijd ze in schijfjes.
 3. Verhit een klontje Solo in een pan en bak hierin de schijfjes champignons tot ze goudbruin zijn. Haal van het vuur en laat even afkoelen.
 4. Doe de geroosterde hazelnoten in een blender en even. Doe hierbij de gebakken champignons, de zachte Solo, de zeste van 1 citroen, 2 eetlepels citroensap, enkele blaadjes peterselie, peper en zout. Mix glad.
 5. Neem nu 2 blaadjes bakpapier. Leg 1 blad bakpapier op een platte schaal of plank en schep hierop het gemixte mengsel. Leg nu het tweede vel bakpapier op dit mengsel en rol met een deegrol uit tot ongeveer 5 mm dikte. Je kan het mengsel eventueel ook met de ongekartelde zijde van eens mes dun uitwrijven op het vel bakpapier.
 6. Zet in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven.
 7. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
 8. Haal het hazelnoot-champignonmengsel uit de koelkast. Verwijder het bovenste vel bakpapier.
 9. Leg een stuk schelvis op het geharde mengsel en snij de vorm van de vis uit. Leg op elk stuk vis een passend schijfje van het mengsel. Kan je goed groottes schatten? Je kan ook gewoon losse stukken uitsnijden en die op de vis leggen. Dat werkt iets gemakkelijker omdat het geharde mengsel vlug breekt.
 10. Leg de vis in de ingevette ovenschaal en bak de vis ongeveer 10 à 15 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte en dikte van de vis).
 11. Bereidingswijze aardpeerpuree : schil de aardperen, snij ze in kleine, gelijke stukken en doe ze in een kookpot. Giet er de melk bij, zodat de aardperen net onder staan.
 12. Kook ze in 25 à 30 minuten gaar.
 13. Als de aardperen gaar zijn, schep ze dan uit de melk en laat ze kort uitlekken. Schep ze in een blender of maatbeker. Laat de melk in de kookpot, die kan je eventueel nog gebruiken om de puree iets smeuïger te maken. Mix de aardperen glad.
 14. Kruid de puree met peper en zout en breng op smaak meteen paar druppeltjes citroensap.
 15. Afwerking: dit gerecht smaakt nog lekkerder met gebakken champignons. Die kan je vlak voor het serveren bakken in wat Solo, gekruid met peper en zout en afgewerkt met wat citroensap.
 16. Leg de vis op de borden en werk af met enkele eetlepels aardpeerpuree en wat gebakken champignons. Je kan hier ook nog een extra schijfje citroen bij serveren om de vis nog extra op smaak te brengen.

Tip

Geroosterde hazelnoten > 20 min in de oven roosteren (200 graden). Indien je ongepelde hazelnoten gebruikt, verwijder dan na het roosteren het krokante velletje.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?