Recept 35*** (1 stem)

Schelvis met een garnalensausje.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

visgerechten

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schelvis met garnalensaus
  2. 4 stuks schoongemaakte schelvis, 1 deciliter droge witte wijn, 3 deciliter water, 1 takje peterselie, 30 gram solo, 30 gram bloem, 100 gram garnalen, 1 deciliter room, citroensap (1citroen), peper&zout.Breng in een pan de wijn met 3 dl. water, samen met het citroensap, peterselie, peper & zout aan de kook. Pocheer hierin de schelvissen in 10 min. gaar. Schep de vis uit het vocht, en hou warm. Zeef het vocht. Maak een beurre manié (koude roux) door 30 gram malse boter te mengen met 30 gram bloem. Giet er langzaam en al roerend het warme pocheervocht bij. Breng dit aan de kook en laat het op een laag vuur nog 10 min. zachtjes pruttelen. Pureer intussen 1/3 deel van de garnalen in een keukenmachine of vijzel (stenen pot met stamper). Roer de garnalenpuree door de room en voeg deze toe aan de saus. Strooi de rest van de garnalen over de vis en giet daarover de saus.
  3. Lekker met worteltjes en aardappelpuree.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Victor S. op 06 februari 2010 om 13u41

Inderdaad, sorry.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie