Recept 45**** (12 stemmen)

Schelvis in ’t groen met krieltjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Visgerechten

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de krielaardappeltjes en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Pocheer de schelvisfilets kort in de visbouillon. Haal ze voorzichtig uit het pocheervocht met een schuimspaan. Houd de filets warm in een schaal in de oven op 100 graden, met enkele eetlepels van het pocheervocht, zodat ze niet uitdrogen.
  3. Pel de uien, snijd ze fijn en stoof ze aan in een eetlepel Solo vloeibaar, zonder ze te kleuren.
  4. Bevochtig de ui met het pocheervocht van de vis en witte wijn. Snijd een zachtkokende aardappel in kleine blokjes en voeg ze toe aan de soeppan. Laat een tiental minuten zachtjes koken, tot de aardappelblokjes gaar zijn.
  5. Maak de verse kruiden schoon, snij ze grof en doe ze in een blender. Overgiet ze met de licht afgekoelde soep en mix alles goed.
Tip

Leg in elk diep bord een warme schelvisfilet, schik er drie krieltjes naast en overgiet met de warme kruidensaus. Werk af met een paar mooie dragonblaadjes

Ook lekker met andere stevige witte vissoorten zoals victoriabaars of zeewolf.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door gammel op 15 april 2014 om 09u54

ik woon blijkbaar in n slechte regio want ik kan hier nergens zuring vinden in de supermarkten,

Gepost door dobbelke op 03 november 2014 om 16u23

ik vind het ook niet in de winkels, juist bokaaltjes

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?