Schelpen met gekarameliseerde prei en tomaat-kerriesaus

5 (5)
45 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de schelpen grondig in koud water.
  2. Was de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Snijd het groen van de preistengels en snijd ze doormidden. Spoel ze voorzichtig onder koud water indien nodig. Dep ze droog.
  4. Smelt de tomatenblokjes in een klein pannetje met de olijfolie, voeg er de kerriepoeder aan toe en laat een 10 minuten zachtjes koken. Kruid met wat zeezout en voeg er de xeresazijn aan toe.
  5. Warm een pan met deksel op en voeg de schelpen toe wanneer de pan verhit is. Voeg er onmiddellijk de tomatensaus bij, zet het deksel op de pan en laat de schelpen 2 à 3 minuten garen. (Kijk na of alle schelpen open zijn.) Neem vervolgens de pan van het vuur.
  6. Verwarm wat Solo in een antiaanbakpan en bak hierin de preistengels met de gesneden kant naar beneden gericht. Laat zachtjes garen op een laag vuur tot de prei zacht is en gekarameliseerd.
  7. Verdeel de preistengels over de borden, schep er de schelpen over en druppel de saus erover. Bestrooi het geheel met wat vers gehakte koriander of peterselie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 25 oktober 2013 om 16u47

Mmm, goed idee!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?